چکیده
گزارش کاری که در پیش روی شماست در مورد نوعی از دیتا لاگر است که با استفاده از امکانات موجود و با استفاده از الگوریتمی ساده پیاده سازی و طراحی شده است. ما با هدف آشنایی با سیستم های جمع آوری داده ی هوشمند که با عنوان دیتالاگر آنها را می شناسیم این گزارش کار را تهیه نموده ایم . در این گزارش کار پروژه دیتالاگر با میکروکنترلر LPC1768 و نرم افزار LABVIEW به صورت آموزشی برای شما نگارش شده است.
در فصل های ابتدایی در مورد تاریخچه و با هدف آشنایی شما با دیتالاگرها و هم چنین آشنایی با قطعات و لوازم مورد استفاده در پیاده سازی پروژه صحبت شده است . هم چنین به الگوریتم و فلوچارت نحوه ی پیاده سازی پروژه اشاره شده است.
در فصل های میانی در مورد برنامه نویسی پروژه و توضیح بخش های مختلف پروژه توضیحاتی داده شده است . در آخر در فصل های پایانی پروژه ، به نتیجه گیری و بحث در مورد نحوه ی کارکرد پروژه توضیحاتی اجمالی داده شده است.
مقدمه
ثبتکننده داده یا دیتالاگر یا داده بردار (به انگلیسی: Data Logger) وسیلهای الکترونیکی است که دادههایی را که بوسیله حسگرهای تعبیه شده در دستگاه یا ابزار و حسگر خارجی تامین میشوند را در طول زمان یا در رابطه با مکان ذخیره میکند. اکثر دیتالاگرها (اما نه همه آنها) بر پایه یک پردازنده رقمی (یا رایانه) طراحی و ساخته میشوند. آنها عموماً کوچک و قابل حمل بوده و به وسیله باتری تغذیه میشوند به علاوه به یک ریزپردازنده مجهز بوده و دارای حافظه داخلی جهت ذخیره سازی داده و تعدادی حسگر میباشند. برخی از دیتالاگرها به رایانه متصل میشوند و میتوان با استفاده از نرمافزار آنها را فعال کرده و دادههای کنترل شده را مشاهده و تجزیه و تحلیل کرد، در حالی که بقیه دارای رابط محلی (مانند صفحه کلید و صفحه نمایش) بوده و میتوانند از آنها به صورت وسیلهای مستقل استفاده کرد. دیتالاگرها انواع گوناگونی دارند، از انواع هرکاره که برای دامنه مصارف عادی استفاده میشود تا وسایل بسیار خاص برای اندازه گیری فقط در یک محیط یا کاربرد از پیش تعیین شده. متداول است که انواع هرکاره قابل برنامه ریزی باشند با این حال بسیاری از آنها به صورت ماشینهای ایستایی بدون پارامتر یا تعداد محدودی پارامتر قابل تغییر باقیماندهاند. دیتالاگرهای الکترونیکی در بسیاری از کابردها جایگزین ضبط کنندههای نمودار(Chart Recorders) شدهاند. یکی از اصلیترین مزایای استفاده از دیتالاگرها قابلیت جمع آوری ۲۴ ساعته اطلاعات است. دیتالاگرها معمولاً به محض فعال سازی بدون مراقبت رها شده تا در طول دوره دیده بانی اندازه گیری نموده و اطلاعات را ذخیره کند. این قابلیت اجازه میدهد تا تصویری جامع و دقیق از شرایط محیط تحت نظر مانند دمای هوا یا رطوبت بدست آید. با توجه به تکنولوژی که در ساخت برخی دیتالاگرهای سطح بالا دخیل است و یا با توجه به شرایط محیطی مختلفی که یک دیتالاگر باید عملیات داده برداری را در آنجا انجام بدهد .
با توجه به توضیحات بالا، ما در این گزارش کار سعی داریم یک دیتا لاگر دانشجویی با سخت افزارها و امکانات موجود طراحی و پیاده سازی نماییم.
پردازنده ی مورد استفاده در این پروژه هدر بورد میکروکنترلر LPC1768 که نوعی میکروی ARM می باشد ، است . هم چنین از نرم افزار لب ویو به عنوان نرم افزار رایانه ای برای دریافت اطلاعات محیطی و ثبت آنها استفاده می شود. ما در این پروژه اطلاعات محیطی از قبیل ولتاژ و .. را توسط میکروکنترلر ARM دریافت کرده ، سپس توسط رابط سریال با نرم افزار لب ویو ارتباط برقرار کرده و داده ها به صورت نمودار بر روی گراف نرم افزار نمایش داده می شود.
در این گزارش کار به صورت ترتیبی و آموزشی سعی داریم مراحل طراحی و برنامه نویسی و ئیاده سازی ان پروژه را به شما آموزش دهیم .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده الف
مقدمه ب
فصل اول پ
کلیات پ
هدف 2
پیشینه تحقیق 2
روش کار و تحقیق 2
فصل دوم 4
آشنایی بادیتا لاگرها 4
مقدمه 5
معرفی دیتا لاگرها 5
قالبهای داده 6
پروتکلهای ابزار دقیق 6
کاربرد دیتالاگر شامل موارد زیر میشود 6
دیتالاگر ها چگونه کار می کنند؟ 8
اجزاء دیتالاگر 8
چگونگی استفاده از دیتالاگر ها 8
تحلیل آن لاین 9
فصل سوم 10
آشنایی با LPC1768 و برد آن 10
مقدمه 11
معرفی میکروکنترلر LPC1768 12
توضیحات کلی از مشخصات هدر بورد LPC1768 13
خلاصه مشخصات برد راه انداز LPC1768 13
روش پروگرم کردن میکرو 14
فصل چهارم 16
مقایسه 18
پروتکل های ارتباطی در نرم افزار لب ویو 20
فصل پنجم 30
الگوریتم کار پروژه 30
مقدمه 30
الگوریتم کار 31
بخش نرم افزار شامل موارد زیر است : 32
فصل ششم 33
بررسی سخت افزار پروژه 34
مقدمه 35
آشنایی با رابط سریال (USART) 36
آشنایی با پروتکل RS232 37
فصل هفتم 41
بررسی نرم افزار پروژه 41
مقدمه 42
الگوریتم برنامه نویسی 43
بخش راه اندازی ADC 44
بخش نمایش اطلاعات روی LCD 45
بخش خواندن اطلاعات از ADC 45
بخش ارسال توسط USART 46
بخش نرم افزاری پروژه و نرم افزار LABVIEW 46
آشنایی با LCD و نحوه کار با آن 47
توضیح مختصری راجع به پایه ها 49
فصل هشتم 51
بحث و نتیجه گیری 51
نتیجه گیری 52
پیوست الف) برﮕﮥ اطلاعات LPC1768 53
پیوست ب) برنامه ی C میکروی LPC1768 54
فهرست منابع 55